Kuijpers Dak & Zon

Subsidies

Voor het verwijderen van asbest, het plaatsen van sandwichpanelen en het plaatsen van zonnepanelen kunt u subsidie van de overheid ontvangen. Meer informatie wordt hieronder toegelicht.

Home

ASBEST VERWIJDEREN

Met de komst van het asbestverbod bent u als eigenaar van asbestdaken verplicht om uw asbestdak tussen 2016 en 2024 te laten verwijderen. Na de verwijdering van het dak kunt u bij de overheid subsidie aanvragen. U komt in aanmerking voor deze subsidie als de verwijdering van het asbestdak is gestart en voltooid in de periode van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2019. Per adres kunt u maximaal €25.000 subsidie ontvangen.

Duplicate

SANDWICHPANELEN: EIA

Als u investeert in energiebesparende technieken zoals sandwichpanelen, komt u in aanmerking voor de EIA subsidie (energie investeringsaftrek). Uw aanvraag moet uiterlijk drie maanden na de investering worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wanneer de aanschaf minimaal €2.500 heeft gekost, mag er naast de gebruikelijke afschrijving nog eens 54,5% extra in mindering worden gebracht op de fiscale winst.

Zonnepanelen

ZONNEPANELEN: SDE+

De SDE+ subsidie, ook wel Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie, is bedoeld voor grotere aansluitingen boven de 3×80 Ampère. Met deze subsidie ontvangt u een vergoeding bovenop de standaard stroomprijs per opgewekte kWh. En dat voor maar liefst 15 jaar!

Benieuwd naar wat wij voor uw dak kunnen betekenen?